Jak pielęgnujecie dziennie swoje włosy?
-
646 pkt

uzywacie prostownicy szuszarki? a moze uzywacie niecodziennych metod do pielegnacji?
Dodano: 10 lutego 23:22
-
305 pkt
U mnie to wyglada tak.
szampon dodajacy blasku,odzywka bez splukiwania prostujaca wlosy.Nie susze,prostuje tylko jak gdzies wychodze.
Dodano: 10 lutego 23:52
-
1 pkt
ja używam szamponów i odzywek fryzjerskich , najbardziej uwielbiam matxia z loreala pomaranczowy, przed wysuszeniem nakładam coś z ochroną termiczną , a na koniec jedwab ( taką pora, gdzie zakładam czape albo kaptur) strasznie mi się włosy elektryzują.
Dodano: 22 lutego 11:57
-
25 pkt
maski tuż przed umyciem włosów ziaja do bardzo zniszczonych włosów.Prostownica tylko jak gdzieś wychodzę suszarka sporadycznie.
Dodano: 22 lutego 12:04
-
730 pkt

olej kokosowy na całe włosy na kilka godzin przed myciem(mam właśnie na glowie-pachnę jak rafaello) po umyciu ten sam olej na koncowki. myje wlosy na noc, schną same, suszarka prawie wcale, prostownica sporadycznie-zawsze coś termoochronnego
Dodano: 22 lutego 20:31
-
279 pkt

Prostowanie i suszenie to raczej nie pielęgnacja. Używam prostownicy bardzo rzadko (chyba tylko jak po spaniu w mokrych włosach mam niezły bajzel).
Czasem walnę olejek rycynowy na końcówki, maskę henna treatmenr wax, odżywki po myciu itp, poza tym nic więcej.
Noszę czapkę by na zimnie nie przesuszyły mi się włosy. I tak mam zniszczone, bo musiałam je rozjaśnić, rozdwajają się końcówki, podcinam je czasem, ale moim głupim nawykiem (nudne wykłady) jest urywanie tych rozdwojonych.
Dodano: 22 lutego 20:40
- 1
- 2